• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΣΤ ΕΣΣΟ ΑΥΛΩΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ

praktoras

New member
Σημερα μόλις είδα πως θα είμαι Αυλώνα Διαβιβάσεις και είπα ευκαιρία να δημιουργήσω αυτό το θέμα για να λυθούν απορίες δικές μου και των υπολοίπων προφανώς.

Ξέρει κανείς :

1) Τι συνθήκες επικρατούν τώρα στο στρατόπεδο;(διάβασα πολλα για κακό φαγητό και βρώμα αλλά -θέλω να πιστεύω πως ίσχυαν για παλιότερα-)
2) Πόσες μέρες είναι η βασική εκπαίδευση και πόσες η άδεια που παίρνεις μετά;
3) Μπορούν να σε αλλάξουν από διαβιβάσεις παρόλο που λεει πως για εκεί έχω επιλεγεί;
 
Y

YoureInTheArmyNow

Guest
Κι εγώ μια απ' τα ίδια. Διαβιβάσεις.

Δυστυχώς αυτά για το φαγητό και την βρώμα τα χω ακούσει κι εγώ, ελπίζω να μην αληθεύουν. Αν παίδες ξέρει κάποιος να μας απαντήσει στις ερωτήσεις του παιδιού παραπάνω, θα βοηθούσε πολύ για να έχουμε μια ιδέα τι μας περιμένει.
 

Constantine IC

New member
Και εγώ διαβιβάσεις αυλώνα μπαίνω με την ΣΤ ΕΣΣΟ 2013 . Ένας φίλος μπήκε τώρα τον Σεπτέμβρη με την Ε ΕΣΣΟ και μου περιέγραψε τα καλύτερα λόγια.

Το φαγητό είναι μέτριο προς το καλό, εκτός από ομελέτα και κάτι κονσερβοποιημένα που έχουν, οπότε δεν τολμάς να τα αγγίξεις. Σε αυτή την περίπτωση τρως από το υπόλοιπα που έχουν στο φαγητό, όπως ψωμί, σαλάτα, φέτα κτλ. Έκατσε μέχρι να ορκιστεί 22 μέρες και μου είπε ότι το πολύ 4 μέρες να μην τρωγόταν το φαγητό. Οι εγκαταστάσεις είναι σχετικά καλές, τα καψώνια ελάχιστα έως μηδαμινά ενώ η πλειοψηφία των φαντάρων (80 - 90 %) είναι μορφωμένοι πάνω από 22 - 23 , οπότε υπάρχει ένα κάποιο επίπεδο.

Όπως μου είπε χωρίς υπερβολές, οι διαβιβάσεις στην Αυλώνα πρέπει να είναι το καλύτερο και πιο ήρεμο στην περιοχή.

Αυτός ο φίλος μου πήγε αξιωματικός μετά την ορκωμοσία οπότε παίρνει λεφτά και υπηρετεί +5 μήνες επιπλέον και μου είπε : "Τίποτα δεν είναι οι διαβιβάσεις στην Αυλώνα μπροστά σε αυτά που τραβάω εδώ - Μια χαρά θα περάσεις, μην αγχώνεσαι".

Ο φίλος μου ήταν εκεί 22 μέρες, ορκίστηκε και πήρε 4 μέρες άδεια, αλλά για να είναι ήρεμος πήγε στο στρατόπεδο την τρίτη μέρα το βράδυ (υποτίθεται ότι πρέπει να ήταν την επόμενη το πρωί εκεί), οπότε και έμαθε που θα πάει μετά.

Γενικά καλά θα είναι οι πρώτες τρεις εβδομάδες στις διαβιβάσεις Αυλώνα μάγκες, καλά θα περάσουμε, μη μασάτε, θα υπηρετήσουμε την πατρίδα μας, θα γνωριστούμε, θα λέμε για τις χαζογκόμενες που έχουμε συναντήσει στη ζωή μας και όλα θα είναι καλά. Μετά στις μονάδες είναι το θέμα τι γίνεται.

Μια δικιά μου ερώτηση. Μπορεί κάποιος να βρει τις συντεταγμένες του στρατοπέδου στο google earth γιατί δεν το βρίσκω; Έχω πάει στον Αυλώνα. Που ακριβώς είναι το στρατόπεδο;
 

Constantine IC

New member
Ξέχασα να πω (δε γίνεται επεξεργασία η προηγούμενη δημοσίευση), ότι αυτός ο φίλος μου δεν χάλασε πάνω από 50 Ευρώ αυτές τις 22 μέρες. ενώ μου είπε πως άμα το βάλεις στόχο για 0 ευρώ και είσαι πεισματάρης, ίσως το πετύχεις. Εγώ ως πολύτεκνος δικαιούμαι 35 Ευρώ τον μήνα <!-- m -->http://www.thiteia.org/index.php?option ... &Itemid=77<!-- m --> οπότε λογικά θα καταφέρω να χαλάσω 0 Ευρώ τις πρώτες 22 μέρες.
 

The_Doctor

New member
Διαβιβάσεις και γώ παιδιά, καλη θητεία να έχουμε <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

ArgiBurgi

New member
ΣΤ ΕΣΣΟ ΑΥΛΩΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ και εγώ, από Έβρο. Άντε καλή θητεία να έχουμε παίδες!
 

Constantine IC

New member
Πήρα το χαρτί από την Αστυνομία και λέει: Διαβιβάσεις ΥΕΑ. Το ΥΕΑ, το βάζουν άμα έχεις πτυχίο ή και απλό απολυτήριο λυκείου;
 

Antonis.Sna

New member
Καλημέρα μάγκες. Έπεσα τυχαία στο θέμα και είπα να απαντήσω γιατί θυμάμαι την αγωνία και το άγχος που είχα και γω 1,5 χρόνο πριν που παρουσιάστηκα στις Διαβιβάσεις Αυλώνα (319).

Καταρχάς, είμαι 30 χρονών οπότε θα σας πω τα πράγματα από την δικιά μου σκοπιά. Επειδή γνώρισα πολλά άτομα από πολλά μέρη της Ελλάδος, θεωρώ πως ένα από τα καλύτερα στρατόπεδα για να παρουσιαστείς αυτή την στιγμή είναι αυτό της περιοχής του Αυλώνα, εάν όχι το καλύτερο. Για τους Αθηναίους ειδικά και για όσους μένουν νομό Αττικής ή στην Χαλκίδα και τα πέριξ είναι ότι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει. Είναι σπουδαίο πράγμα στην πρώτη σου έξοδο να μπορείς να πας κοντά στους δικούς σου. Για όσους δεν είναι από κοντινή περιοχή, στην πρώτη σας έξοδο θα έχετε ήδη κάνει παρέες και μπορείτε να βγείτε για καφέδες και ποτά στην ωραία πόλη της Χαλκίδας με το τρένο (που είναι πολύ κοντά στο στρατόπεδο).

Πάμε τώρα στα βασικά. Το στρατόπεδο συγκριτικά με πολλά άλλα, είναι υπερκομπλέ από άποψη παροχών. Μερικές από αυτές:

  • Τα λουτρά είναι μέσα στον θάλαμο. Τρελό αβάντζο διότι παίζουν στρατόπεδα που τα λουτρά είναι αρκετά μακριά από τους θαλάμους και το σκέφτεσαι όταν πρόκεται για μπάνιο με τα κρύα και τις βροχές.
  • Είχε πάντα ζεστό νερό. Τρελό αβάντζο και αυτό, διότι εάν μιλήσετε με άλλους σε στρατόπεδα όπως αυτό της Θήβας, θα καταλάβετε.
  • Τα καλοριφέρ ήταν αναμέννα σχετικά αρκετά (δύο ώρες το πρωί, δύο ώρες το βράδυ). Δεδομένης της κρίσης και πως σε άλλα στρατόπεδα δεν υπάρχουν καν καλοριφέρ, είναι θετικό.
  • Οι τουαλέτες είναι (εσείς θα τις κάνετε δλδ.) πεντακάθαρες. Οι πιο καθαρές (για τούρκικες πάντα) που συνάντησα σε όλη μου την θητεία.
  • Υπάρχουν διαθέσιμα τα βασικά. Με αυτό εννοώ: τα κρεβάτια είναι κομπλέ, υπάρχουν μπρίζες για όλους, υπάρχουν φοριαμοί (ντουλάπια) για όλους και μάλιστα μεγάλα, υπάρχουν νιπτήρες και καθρέπτες σε καλή κατάσταση, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, κ.λπ.

Πάμε τώρα σε άλλα θέματα εξίσου βασικά:
  • Τα μαγειρία, τα οποία είναι κοντά στους θαλάμους των διαβιβάσεων, είναι σε ανεκτή κατάσταση. Ούτε τρελή καθαριότητα,ούτε τρελή βρωμιά. Τα φαγητά τις περισσότερες φορές τρώγονται, άλλες δεν πλησιάζονται. Ευτυχώς στο Κ.Ψ.Μ. τα σάντουιτς του Στεργίου είναι τέλεια αρκεί να έχεις φράγκα (νομίζω περίπου 1,5 € το καθένα).
  • Στο Κ.Ψ.Μ. δεν θα περνάτε σχεδόν καθόλου τον χρόνο σας. Θα πηγαίνετε μόνο για να αγοράζετε τα βασικά (νερά, κωλόχαρτα, τσιγάρα, κ.λπ.) τα οποία είναι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
  • Σε κάθε λόχο (8 - 10 μαζεμένοι θάλαμοι μαζί δλδ.) υπάρχει αυτόματο μηχάνημα που φτιάχνει καφέδες. Θα το λατρέψετε μάγκες, φτιάχνει ότι καφέ θέλετε (εκτός νομίζω από freddo) ο οποίος είναι καλός (ειδικά ο καπουτσίνο τα σπάει) και τα έχει όλα πολύ φτηνά (0,40 - 0,60 €).

Και τώρα πάμε στα πιο βασικά:

Τις πρώτες ημέρες (και γενικότερα όλο το μήνα) δεν θα κάνετε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Μην σας ακούγεται υπερβολικό, σε κάποιες φάσεις θα βαρεθείτε να κάθεστε (σας ορκίζομαι πως θα το νιώσετε) σαν τα σκυλιά και να λιάζεστε. Την ημέρα θα πίνετε χαλαρά 4 καφέδες για να γεμίσετε το χρόνο σας ενώ όσοι καπνίζετε θα κάνετε 20 - 30 τσιγάρα την μέρα από την απραξία. Στο κέντρο πέρασα ωραίες στιγμές, πολύ άραγμα, πολύ συζήτηση, πολύ τσιγάρο. Θα νιώσετε σαν τα μπαρμπάδια που αράζουν στα καφενία και συζητάνε όλη την ώρα ότι να 'ναι. Χωρίς να ξέρω, σίγουρα έχει παίξει η εντολή στους υπέυθυνους εκεί, να μην υπάρχει πίεση προς τους φαντάρους και να τους έχουν χαλαρούς, καθώς η περίοδος είναι περίεργη για όλους.

Οι ανώτεροί σας θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε, να καταλάβετε λίγο τι παίζει με το στρατό (όχι σπουδαία πράγματα) και να σας μάθουν κάποια βασικά. Οι περισσότεροι είναι νέα παιδιά, από σχολές και δεν υπάρχει νομίζω ούτε ένας καραβανάς, οπότε θα υπάρχει συνεννόηση.

Από εκπαίδευση, δεν θα μάθετε απολύτως τίποτα. Θα μάθετε να κάθεστε προσοχή και ημιανάπαυση, μπορεί να σας μάθουν να χαιρετάτε (μαλλον όχι), να παρουσιάζεστε, να πηγαίνετε βήμα και να στοιχίζεστε. Δηλαδή απολύτως τίποτα. Σε κάποια φάση θα σας μάθουν πως να στρώνετε κρεβάτια, φακέλους, κ.λπ. αλλά ανάθεμα αν θα το θυμάται κανείς σας. Θα σας ταράξουν στις ομιλίες για διάφορα θέματα (στρατός, ναρκωτικά, ειδικές δυνάμεις, ΕΛ.ΔΥ.Κ., Υ.Ε.Α., τσολιάδες, κ.λπ.) στις οποίες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην σας τσιμπήσουν εφόσον δεν θέλετε.

Προσοχή:
  • Όσοι θέλουν να πάνε Υ.Ε.Α. θα πήξουν λίγο στο τρέξιμο και στις ασκήσεις, θα αποχωριστούν ό,τι παρέα έχουν κάνει στο κέντρο, ενώ και στην μετέπειτα θητεία τους δεν ξέρω εάν περνάνε τόσο καλά όσο τους παρουσιάζεται. Ξανασκεφτείτε το!
  • Όσοι θέλουν να πάνε ΕΛΔΥΚ (Κύπρο) θα πρέπει να το σκεφτούν καλά. Να ξέρετε πως δεν παίρνουν κανέναν χωρίς την θέλησή του (μύθος πως μπορεί να σε πάρουν με το έτσι θέλω, τουλάχιστον όταν πήγα εγώ) ενώ υπήρχαν μερικά άτομα που θέλανε να πάνε και τελικά κοπήκαν.
  • Μία ημέρα θα σας κάνουν και ενημέρωση για τους τσολιάδες, προεδρική φρουρά κ.λπ. Όσοι δεν είστε ψηλοί, μην ανησυχείτε καθόλου απλά αράξτε. Όσοι όμως έχετε μπόι και ανάστημα και δεν γουστάρετε να πάτε, θα πρέπει να κρυφτείτε γιατί θα σας τσιμπήσουν.
  • Δύο ή τρεις φορές, θα έρθουν παλικάρια να σας μιλήσουν για διάφορα θέματα (επιβίωση, πολέμικές τέχνες, άμυνα, κ.λπ.) πράγματα άσχετα, τα οποία όμως επειδή θα είστε λίγο φρικαρισμένοι με την αλλαγή του τρόπου ζωής σας, μπορεί να σας τραβήξουν την προσοχή. Αυτοί οι άνθρωποι, σας μιλάνε μια ώρα και μετά προσπαθούν να σας πουλήσουν βιβλία άχρηστα, για αρκετά χρήματα (5-10 €) τα οποία βέβαια τα πουλάνε χωρίς απόδειξη και θησαυρίζουν αν αναλογιστεί κανείς πόσα παιδία τα αγοράζουν σε κάθε νέα ΕΣΣΟ. Μακριά.

Με το που περάσετε την πύλη του στρατοπέδου θα παρουσιαστείτε σε κάποιον ο οποίος θα ελέγξει τα στοιχεία σας και θα σας κρατήσει την ταυτότητα. Πιθανότατα θα σας ρωτήσει εάν έχετε κινητό. Μην πείτε ψέμματα γιατί μπορεί να σας ψάξει. Εάν έχετε κινητό με κάμερα μπορεί είτε να το κρατήσει και να σας το δώσει στην πρώτη έξοδο ή να σας βάλει να σπάσετε την κάμερα. Γνώμη μου είναι να πάρετε μια μπακατέλα και στην πρώτη έξοδο να πάρετε το κανονικό σας κινητό. Γενικά την πρώτη ημέρα σας ψάχνουν τα πράγματα, όχι όμως εξονυχιστικά διότι υπάρχει βιασύνη. Μπορείτε να καβαντζώσετε ένα κινητό μέσα σε πράγματα (π.χ. κάλτσες) ή στον πάτο του σάκου, αλλά υπάρχει πιθανότητα να σας το φάνε. Γενικά μπορεί να σας πετάξουν αρκετά πράγματα από τον σάκο, έτσι για να σας την σπάσουν. Μην μασήσετε μάγκες, για σπάσιμο του τσαμπουκά είναι. Όσοι είστε μάγκες και ψήνεστε με ναρκωτικά και τέτοια, θα σας συνιστούσα να μην προσπαθήσετε να κάνετε βλακείες στο κέντρο. Πραγματικά θα πρέπει να το αποφύγετε γιατί μπορεί να μπλέξετε άσχημα, ενώ δεν νομίζω να σας βοηθήσει σε πρώτη φάση.

Την πρώτη ημέρα που θα πάτε, η γνώμη μου είναι να πάτε νωρίς. Όσοι μάγκες το παίξαν και καλά και ήρθαν στις 5 το απόγευμα, καταλήξαν να μπούνε στον θάλαμο στις 12 το βράδυ, κατάκοποι, ψάχνοντας για κρεβάτια και φοριαμούς και γενικά ήταν εκτός κλίματος. Πάτε νωρίς, να έχετε υπομονή, θα περάσετε πολλά τεστ, πολλές ερωτήσεις, εξετάσεις από γιατρούς, ψυχολόγο, θα σας γδύσουν και θα σας εξετάσουν τα γεννητικά σας όργανα να ξέρετε, μετά θα σας τρέξουν να εξοπλιστείτε με ρούχα (εκεί θα φάτε το πρώτο σοκ) και έπειτα θα φάτε ατελείωτες ώρες στο μπλα μπλα και στον έλεγχο πως όλη η διαδικασία έγινε κομπλέ. Η συμβουλή μου στα ρούχα είναι να δώσετε λίγη σημασία στα νούμερα παρόλο που θα σας πιέζουν να τελειώνετε γρήγορα. Ένα μικρό η μεγάλο άρβυλο θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στο πόδι, ένας μεγάλος μπερές (ναι, δεν θα φορέσετε τζόκευ ούτε μισή φορά στον Αυλώνα, μόνο μπερέ) θα σας εκνευρίσει, ενώ μια παραλλαγή που δεν θα σας κάνει, θα σας εκνευρίσει καθώς δεν θα γουστάρετε τον εαυτό σας. Δώστε σημασία στο μπουφάν (τζάκετ) διότι θα το εκτιμήσετε πολύ.

Στην διάρκεια των υπόλοιπων πρώτων ημερών θα σας πρήξουν επίσης με τους γιατρούς και τις εξετάσεις. Η υπομονή όλων σας θα δοκιμαστεί αρκετά, διότι θα φάτε τρελές ώρες αναμονής στα νοσοκομεία (401, 414 , κ.λπ.) για εξετάσεις. Οι διαδικασίες της συγκέντρωσης όλων των φαντάρων για να πάτε και για να γυρίσετε θα είναι ιδιάιτερα εκνευριστικές και χρονοβόρες. Μην μασήσετε. Κουβεντούλα, τσιγαράκι, κινητό, κ.λπ. Στο στρατό θα μάθετε να έχετε γαιδουρινή υπομονή αλλιώς δεν θα περάσετε καλά.

Γενικά, παίζουν υπηρεσίες, αλλά χαλαρές και όχι από την πρώτη ημέρα. Οι υπηρεσίες είναι θαλαμοφύλακας και μαγειρία εάν θυμάμαι καλά. Το θαλαμοφυλίκι γενικά είναι ωραίο, ειδικά όταν χάνεις εκπαίδευση παρά μόνο το βράδυ που χάνεις τον ύπνο σου. Τα μαγειρία είναι μούφα γιατι πας όλη μέρα, πλένείς πιάτα και σκεύη, κουράζεσαι και χάνεις το άραγμα με την παρέα. Στα μαγείρία παίρνουν δύο άτομα την ημέρα από όλο τον λόχο, άρα μπορείτε να τα αποφύγετε με λίγη τύχη. Κατά τα άλλα, παίζει καθαριότητα, που μάγκες πρέπει να την κάνετε πρώτα για πάρτη σας. Εάν δεν κάνετε τουαλέτες, εσείς θα χέζετε πάνω στα σκατά των άλλων, εάν δεν σφουγγαρίζετε εσείς θα πατάτε με τις κάλτσες στα κάτουρα που έχουν πατήσει άλλοι. Θα πρέπει να κάνετε ομαδική δουλειά και έτσι όλα θα είναι πιο ξεκούραστα και καλά για όλους. Όσοι μάγκες ήθελαν να λουφάρουν (πιο πιτσιρικάδες) και το κάνανε με απροκάληπτο τρόπο, μπαίναν στο περιθώριο αυτόματα ενώ όταν αναλάμβανε δράση ο πιο μεγάλος (ηλικιακά) της παρέας (στην περίπτωσή μου, εγώ) έπαιζε τουμπεκί. Όσοι χύνετε τους καφέδες σας κάτω, θα τους μαζέυετε. Όσοι πετάτε τα τσιγάρα κάτω, θα τα μαζέυετε. Απλά πράγματα. Να ξέρετε πως λόγο της κρίσης, δεν παίζουν πολλές παροχές σε γάντια, χλωρίνες, κ.λπ. οπότε θα πρέπει να είστε εξοπλισμένοι.

Επίσης θα γνωρίσετε και τον ρόλο του οργάνου. Το όργανο είναι ένας φαντάρος ο οποίος ορίζεται από τους υπαξιωματικούς σαν οργανωτής του λόχου σε όλα τα πράγματα. Μεταξύ μας είναι ο πιο βλάκας και ο πιο ρουφιάνος (σόρρυ σε όσους κάνανε όργανα μάγκες) φαντάρος που παίζει και θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε να μπείτε εσείς. Έχει πολύ τρέξιμο, αρκετό κράξιμο ενώ αναλαμβάνει και ευθύνες. Λογικά θα τον μισήσετε και θα θέλετε να τον σαπίσετε στο ξύλο. Μην μασάτε εάν σας τσαμπουκαλεύει, είναι φαντάρος σαν και εσάς αλλά μην πιαστείτε στα χέρια γιατί θα φάτε στέριση εξόδου (η μάξιμουμ ποινή που παίζει στο κέντρο εκτός αν σας πιάσουν με ναρκωτικά). Ακόμα και να πέσει ξύλο, να σπάσουνε δόντια ή μαυρισμένα μάτια, δεν θα γίνει κάτι παραπάνω από στέριση εξόδου όσο και αν σας τρομάξουν με φυλακή και στρατοδικία. Εάν σας πιάσουν με ναρκωτικά, να ξέρετε πως θα μπει ο διοικητής μέσα ότι ώρα και να είναι και θα σας τσιμπήσουν σηκωτούς για μεταγωγή για κρατητήριο και ανάκριση στην Κόρινθο και μετά θα πάτε με ραβασάκι στην μονάδα σας. Έπειτα θα περάσετε στρατοδικίο και ίσως και πολιτικό δικαστήριο αρκετά χρόνια μετά.

Γενικά οι βόλτες σας στο στρατόπεδο να είναι περιορισμένες διότι μπορεί να σας πετύχει κανένας περίεργος υπαξιωματικός/αξιωματικός και να σας κράξει. Επίσης θα συναντήσετε και πιο παλιούς (ο όρος παλιός πλεόν στο 9μηνο είναι αστείος) οι οποίοι μπορεί να σας πουλήσουν τρέλα. Μην μασήσετε, αντιμετωπίστε τα πάντα με χαβαλέ γιατί ο τυπάς που μπορεί να σας την μπαίνει, να έιναι 5 μήνες παραπάνω στο στρατό από εσάς και 10 χρόνια μικρότερός σας, οπότε δεν έχει νοήμα.

Προς το τέλος της διαμονής σας στο κέντρο (τελευταίες 10 ημέρες, ίσως και παραπάνω) θα σας αρχίσουν τις πρόβες για την παρέλαση όταν και θα ορκιστείτε. Θα έχει αρκετό περπάτημα και αρκετό πρήξιμο καθημερινά, αλλά εάν είστε ΟΚ και δεν είστε σκορποχώρι θα σας τελειώνουν γρήγορα. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η ημέρα της ορκομοσίας όπου θα έιναι κουραστική αλλά μετά θα την κάνετε για σπίτια σας για 4-5 ημέρες αναλόγως. Όταν θα επιστρέψετε θα είναι περίεργα για όλους, καθώς θα σας ανακοινωθούν οι μεταθέσεις σας. Θα χωρίσετε με τις παρέες σας που περάσατε τον τελευταίο μήνα, θα υπάρξει στεναχώρια γιατί με κάποια άτομα θα έχετε δεθεί περισσότερο ενώ κάποιοι θα φάτε σοκ με τις μεταθέσεις σας. Όσοι παραμείνετε στις Διαβιβάσεις (ένα ποσοστό 40% περίπου) θα περάσετε άλλον ένα μήνα στην Αττική (νομίζω Χαϊδάρι) για περεταίρω εκπαίδευση. Οι περισσότεροι δεν θα μείνετε Διαβιβάσεις και θα πάτε όπου να 'ναι (τεθωρακισμένα, πυροβολικό, κ.λπ.) σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος. Η προσωπική μου άποψη είναι πως εάν πάτε σε νησί (πλήν της Λίμνου εγγυημένα) θα είναι καλύτερα από την στεριά. Αθήνα δεν θα πάει κανείς, να ξέρετε.

Κάπου εκεί ξεκινάει ο αληθινός στρατός, καθώς θα καταλάβετε πως το κέντρο είναι ένα ψέμα. Θα είστε μόνοι σας, για πάρτη σας και θα πρέπει να συντηρηθείτε και να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε σε κάποιο μακρινό μέρος της Ελλάδος. Θα περάσετε τα κουραστικά Σ.Π.Ε.Ν. όπου θας σας πρήξουν και θα σας κουράσουν υπερβολικά πολύ (αναλογικά με το κέντρο πάντα) και μετά θα πάτε στην μονάδα σας όπου θα πρέπει να καβαντζωθείτε, να συμβιώσετε με παλιούς και καινούργιους και να περάσετε καλά.

Ο στρατός μάγκες είναι κάτι που θα σας μείνει. Εγώ ένα χρόνο μετά την απόλυσή μου, τον αναπολώ συχνά. Θα σιχαθείτε αρκετά κάποια πράγματα, ενώ όσοι εργάζόσαστε και διακόψετε για στρατό, θα νιώσετε πραγματικά ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Το θέμα είναι πως ο στρατός προσφέρει ξεγνοιασιά και το μόνο που θα σας απασχολεί είναι το νουμερό σας και πως θα βγείτε έξοδο. Όυτε μισθοί, ούτε φόροι, ούτε χαράτσια, ούτε ανεργία, όυτε πετρέλαιο, κ.λπ. Προσπαθήστε να το χαρείτε όσο μπορείτε, γνωρίστε κόσμο, αξιολογίστε άτομα και μην μασίσετε! Να ξέρετε πως δεν πρέπει να φοβάστε τίποτα, θα πρέπει να δείξετε την μαγκιά σας αλλά προσόχή μην δείξετε ψευτομαγκιά γιατί δεν θα περάσετε καλά. Μην είστε ρουφιάνοι, μην λουφάρετε εις βάρος άλλων και μην το παίζετε εξυπνάκιδες γιατί θα γίνεστε ρόμπα.

Όσοι θα μπείτε Αυλώνα θα περάσετε τέλεια και ξεκούραστα τον 1 από τους 9 (ο Θεός να τους κάνει 9) μήνες της θητείας σας, σας το υπογράφω εγώ.

Να περάσετε καλά και μην φοβάστε τίποτα!
 

dreamer28

New member
Μπραβο σου φιλε και μονο για το χρονο σου που εκατσες και εγραψες ολο αυτο το κειμενο.Θα συμφωνησω οτι πραγματικα μετα την απολυση αναπολεις στιγμες και καταστασεις που περασες κατα τη διαρκεια της θητειας.Για Αυλωνα δεν ξερω αν ειναι ενα απο τα καλυτερα κεντρα αλλα για το ΚΕΠΒ Θηβα ειμαι σιγουρoς εκ πειρας!Καλη θητεια σε οσους μπαινουν τον Νοεμβρη...
 

Mikeasdf

New member
ΣΤ ΕΣΣΟ Αυλώνα Υγειονομικό εγώ.

Ακούω πως η ειδικότητα αυτή είναι βισματική, ισχύει? <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

p_h

New member
το υγειονομικό ειναι καργα βυσματικό, αν δεν έχεις βύσμα και δεν είσαι γιατρος, νοσοκομος, κτλ. θα σου κάνουν μεταταξη σε κανα πεζικό
 

dreamer28

New member
[quote author="Mikeasdf"]ΣΤ ΕΣΣΟ Αυλώνα Υγειονομικό εγώ.

Ακούω πως η ειδικότητα αυτή είναι βισματική, ισχύει? <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->[/quote]
Σωμα ειναι μη προτρεχεις με την ειδικοτητα.
 

Constantine IC

New member
@ Antonis.Sna

Ευχαριστούμε για τις απίστευτα πολλές πληροφορίες που έγραψες. Αν θες εξήγησέ μας γιατί τα νησιά στους διαβιβαστές είναι καλύτερα από την Αθήνα και γιατί όχι Λήμνο. Οι 8μηνοι προστάτες δεν πάνε στον τόπο διαμονής τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα;
 

Antonis.Sna

New member
Να είστε καλά παιδιά και ελπίζω να βοήθησα. Επισημαίνω πως ό,τι γράφω παραπάνω είναι δικά μου συμπεράσματα και απόψεις από την εμπειρία μου στο στρατό. Κάποιοι άλλοι μπορούν να σας πουν πως δεν είναι έτσι ή είναι αλλιώς κ.λπ. Απλά επειδή τα έχω σχετικά πρόσφατα, δεν νομίζω να έχουν αλλάξει τραγικά τα πράγματα.

Απο εκεί και πέρα έχω να συμπληρώσω τα εξής:

Constantine ΙΚ έγραψε:
Αν θες εξήγησέ μας γιατί τα νησιά στους διαβιβαστές είναι καλύτερα από την Αθήνα και γιατί όχι Λήμνο. Οι 8μηνοι προστάτες δεν πάνε στον τόπο διαμονής τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα;
Δεν είπα πως τα νησιά είναι καλύτερα για τους διαβιβαστές και δεν συγκρίνω κάτι άλλο με την Αθήνα ή γενικά με τον τόπο καταγωγής του καθενός. Η κουβέντα γίνεται με δεδομένο πως δεν θα πάει κάποιος Αθήνα. Η ιστορία έχει δείξει πως κάποιος πρέπει να είναι πολύ χοντρό βύσμα για να φύγει για Αθήνα κατευθείαν μετά το κέντρο. Όχι απλά να έχεις γνωστό γνωστού ενός βουλευτή ή να είσαι φίλος του ανηψιού ενός στρατηγού, αλλά πολύ χοντρό βύσμα. Εάν κάνεις το μίνιμουμ 2-3 μηνο εκτός, μετά εάν έχεις βύσμα κάτι μπορεί να γίνει. Όλα αυτά βέβαια πιστεύω μπορούν να αλλάξουν εάν τύχει κάποιος σε περίοδο εκλογών.

Απο κει και πέρα εγώ δεν μιλάω συγκεκριμένα για τους διαβιβαστές αφού εμένα με άλλαξαν σώμα έτσι κ αλλιώς (πυροβολικό). Απλά από παλικάρια που πήγαν προς Έβρο μεριά κατάλαβα πως σίγουρα είναι πολύ καλύτερα σε νησί (εγώ έτυχα και σε καλοκαιρινή περίοδο). Παρόλα αυτά στην Λήμνο συγκεκριμένα (χωρίς να έχω κάτι με το νησί) τα πράγματα δεν ήταν ωραία. Δεν πιστεύω πως στο συγκεκριμένο νησί μπορείς να περάσεις ωραία σαν φαντάρος. Ακόμα και οι φίλοι μου στις Διαβιβάσεις που ήταν στο κέντρο του νησιού (Μύρινα εάν δεν κάνω λάθος) ήταν ψιλοτούφα τον πρώτο καιρό και γενικότερα υπήρχε μια χαλαρότητα αλλά δεν περάσανε ωραία. Εγώ που πήγα σε χωριό αρκετά μακριά από το κέντρο, πέρασα ακόμα χειρότερα για την μικρή περίοδο που έμεινα σε αυτό το νησί.

Mikeasdf έγραψε:
ΣΤ ΕΣΣΟ Αυλώνα Υγειονομικό εγώ.
Ακούω πως η ειδικότητα αυτή είναι βισματική, ισχύει? <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
Όπως έγραψε ο φίλος dreamer28 μην προτρέχεις. Και εγώ ήμουν Διαβιβάσεις και κατέληξα Πυροβολικό μετά το κέντρο όπως και το άλλο μισό (και παραπάνω) του λόχου Διαβιβάσεων. Από εκεί και πέρα έχω να επισημάνω το εξής: Δεν παίζει συνήθως ρόλο τι σώμα είσαι αλλά που βρίσκεσαι, σε ποιο στρατόπεδο και με τι διοικητή. Στην μονάδα που παρέμεινα μέχρι να απολυθώ είχαμε πυροβολικό, διαβιβάσεις και υγειονομικό. Όλοι μας ανεξαιρέτως φάγαμε ένα πολύ ωράιο 43 μέσα (άλλοι λιγότερο άλλοι κ λίγο περισσότερο) από αρχές Ιουλίου. Πήξιμο τρελό. Οι διαβιβάσεις λόγω τον Αθηναϊκών βυσμάτων κατέληξαν από 30-35 άτομα όταν πήγα, να έχουν το καλοκαίρι 4 για όλες τις υπηρεσίες τους. Κάτι ανάλογο και το υγειονομικό. Ενώ παιδιά που ήταν σε ένα "σκληρό" στρατόπεδο πεζικάριων στο νησί, έπαιζαν στο 2-1 για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους.

Στην διάρκεια της θητείας, πολλά είναι θέμα συγκυριών και πως θα τις εκμεταλλευτεί ο καθένας. Μπορεί στο κέντρο να μάθετε πως ένα στρατόπεδο είναι τούφα και ένα μήνα μετά που θα πάτε να αλλάξει ο διοικητής και να είναι τέντα. Όλα είναι τύχη ή ατυχία. Το θέμα είναι πως μπορεί να είσαι χαλαρά και κάθε μέρα έξω αλλά να μην έχεις που να πας (π.χ. στο Σουφλί) ή να μην έχεις λεφτά και από την άλλη μπορεί να φας 43 μέσα όπως εμείς και να ζήσεις τόσο έντονα συναισθήματα και σκηνικά που δεν θα σου βγουν σε κακό.
 

Constantine IC

New member
Ευχαριστούμε και πάλι φίλε Antonis.Sna. Και μια ερώτηση για τα βύσματα. Κάποιος που έχει πάνω από 1 βύσμα τι κάνει; Τα βάζει όλα μαζί να βοηθήσουν, οπότε το άθροισμα των βυσμάτων είναι μεγάλο ή βάζει μόνο αυτό που πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο και τα άλλα δεν τα βάζει;
 

kd305

New member
Ένα θα βάλεις,γιατί όπου μπλέκονται πολλά κοκόρια..ξέρεις τι γίνεται,τίποτα.
 

Antonis.Sna

New member
Χωρις να ειμαι "γνωστης" του θεματος θεωρω οτι η σημασια ειναι στο να μπορεσεις να αξιοποιησεις το καλυτερο απο ολα. Αλλιως αξιοποιησε το πιο σιγουρο. Για Αθηνα κατευθειαν νομιζω οτι θες πολυ γερο δοντι. Το να πας 2,3,4 μηνες παραμεθοριο κ μετα Αθηνα ειναι πιο ευκολο αλλα θελεις παλι κατι σωστο.
Για μενα το καλυτερο ειναι εαν δεν μπορεις να πας κοντα στο σπιτι σου, να βαλεις βυσμα για να περασεις οσο καλυτερα εισαι εκει που θα πας κ οχι να παλευεις να σε φερουν Αθηνα ολο τον καιρο και να φτασει 6μηνο για να φυγεις. Οτι κανετε φροντιστε οσο μπορειτε να μην το κανετε εις βαρος αλλων παιδιων οι οποιοι μπορει να εχουν ουσιαστικες αναγκες.

Τελος μαγκες, δεν με χαλασε καθολου τελικα που δεν γυρισα Αθηνα και εμεινα στην νησαρα. Εφαγα τα πακετα μου στο νορμαλ, γκρινιαζα αρκετα αλλα η γευση που εμεινε ειναι πως περασα πολυ πολυ καλα... <!-- s;-) -->;-)<!-- s;-) -->
 
Top