• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Συνέπειες Ανυποταξίας

hnec

New member
Είμαι στρατεύσιμος κλάσης 2007, παρουσιάστηκα πέρσι τον Σεπτέμβρη, ολοκλήρωσα τη βασική εκπαίδευση και υπηρέτησα συνολικά (περίπου) 3 μήνες (από τους 9 που υποχρεούμαι), μετά τους οποίους και - στα τέλη Νοέμβρη 2013 - πήρα Α' Ετήσια αναβολή, με γνωμάτευση της Επιτροπής Απαλλαγών. Αυτή τη στιγμή - παρ' ότι ακόμα δεν μού έχει έρθει νέο χαρτί να παρουσιαστώ και η ακριβής ημερομηνία δεν είναι γνωστή - γνωρίζω ότι πρέπει να παρουσιαστώ με την Α' ΕΣΣΟ του 2015 (δηλαδή σε 1 περίπου μήνα).

Στο προκείμενο τώρα, να πω ότι δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να το πράξω (ούτε να "κυνηγήσω" κάτι για περαιτέρω αναβολές), αλλά να φύγω στο εξωτερικό - μόνιμα - εντος ΕΕ.

Η ερώτησή μου θα μπορώ να συνοψιστεί στο "Αν δεν ξαναγυρίσω ποτέ, και συν τω χρόνω, κυνηγήσω τα προνόμια των ΜΚΕ, θα έχω κάποια ουσιαστική επίπτωση?". Για να το "σπάσω" σε υποερωτήματα:

- Αν φύγω μετά την ημερομηνία που οφείλω να παρουσιαστώ, και έχω ήδη κηρυχθεί ανυπότακτος (απ' όσο γνωρίζω), υπάρχει η πιθανότητα σύλληψής μου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας(τυχαίο παράδειγμα! <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> ), σε τυχαίο έλεγχο? Κι αν ναι, τότε τι?

- Γνωρίζω ότι υπάρχει πρόστιμο 6000 ευρώ το οποίο πηγαίνει στην εφορία. (Σημειωτέον ότι έχω ΑΦΜ, αλλά δεν έχω υποβάλει ποτέ φορολογική δήλωση, ούτε είχα δηλωθέν επάγγελμα/εισόδημα). Αυτό καταλογίζεται αυτόματα με την κήρυξή μου ως ανυπότακτο? Σε περίπτωση που ξανακληθώ να παρουσιαστώ, θα επαναληφθεί? Τι επιπτώσεις θα έχω σε περίπτωση που δεν το καταβάλω (αλλά είμαι στο εξωτερικό)?

- Σε περίπτωση που κληθώ σε στρατοδικείο και δεν παρουσιαστώ, ποιές είναι οι επιπτώσεις?

- Θα ήταν χρήσιμο (όπως έχω διαβάσει) κατά την παραλαβή του σημειώματος κατάταξης, οι γονείς μου να δηλώσουν ότι διαμένω στο εξωτερικό?

- Όντας στο εξωτερικό, (το γνωρίζω ότι η ερώτηση είναι... παρανοϊκη, απλά διευκρινίζω): υπάρχει η πιθανότητα διώξης μου για το συγκεκριμμένο θέμα ή το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσω θέμα με τις εκεί αρχές?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

---

Υ.Γ. Παρακαλώ να απαντήσει όποιος γνωρίζει με βεβαιότητα.
 

kd305

New member
Υπάρχουν αρκετά θέματα και μηνύματα στο φόρουμ για τις συνέπειες ανυποταξία και για τους Μόνιμους κάτοικους εξωτερικού , αν ψάξεις θα βρεις.
 

dioptras

New member
Φίλτατε συμφορουμίτη καλησπέρα. Θα εκθέσω τις κάτωθι απαντήσεις εν σχέσει με το θέμα σου:

1. Πιθανότης συλλήψεως δεν υφίσταται ούτε σε λιμένα ούτε σε αερολιμένα εκτός της περιπτώσεως να τύχεις σε αστυνομικόν όργανον περίεργον.
2. Δυστυχώς για σένα βεβαιούται και καταλογίζεται ευθύς αμέσως πρόστιμο στο αρμόδιο φορολογικό γραφείον, ούτινος αδύνατον φυγείν.
3. Αι επιπτώσεις αίτινες δύνανται να επιβληθούν αφορούν εις την χρηματικήν απαίτησιν του κράτους έναντί σου.
4. Αγαπητέ εις το εξωτερικόν είσαι ασφαλής, μείνε εκεί.
 

dioptras

New member
Όσο για τον kd305 μην τον παρεξηγείς είναι κατά βάθος καλόν παιδί, εκτός του γεγονότος ότι στερείται ολίγου μυαλού.
 
Top