• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Τσολιάς;

ArisSYM

New member
Έχιε πάει κανείς τσολιάς να μας πει αν ειναι καλά;

Για κάποιο λόγο θα ήθελα να πάω, όμως 1.80 θεωρείται απαγορευτικό;
 

TexanRanger

New member
Χωρίς να είμαι σίγουρος, το ύψος σου πρέπει να είναι πάνω από 1,85 για να γίνεις τσολιάς στις καλές υπηρεσίες (Προεδρικό Μέγαρο και Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη). αλλιώς θα κάνεις μόνο σκοπιά έξω από την πύλη (στρατόπεδο) της Προεδρικής Φρουράς.
 

ArisSYM

New member
Αντιλαμβάνομαι τι λες...μαλακία είναι αν είναι έτσι, γιατί θα ήθελα να βλέπω και καμια τουρίστρια...<!-- s:) -->:)<!-- s:) -->)

Από άδειες τί παίζει, είναι μια μέρα μέσα μια έξω όπως έχω ακούσει;
 

ygeionomikarios

New member
Koita den yparxei kapoio sygkekrimeno orio ypsous. Pantws gia na pas sto loxo evzwnwn kai na kaneis evzwnikh yphresia prepei na eisai apo 1,83 kai panw. Osoi einai pio kontoi h xontroi h den anteksoun sthn ekpaideysh pane sto loxo dioikhsews opou ekei den kanoun eyzwnikh yphresia. O loxos dioikhsews stelexwnei ta diafora grafeia ths monadas kai kanei kanonikes skopies me kranos eksarthsh kai G3.
H ekpaideysh gia to loxo evzwnwn diarkei peripou 6 vdomades kai einai eksairetika dyskolh me polles wres akinhsias. Osoi goustaroun na ginoun evzwnes antexoun enw aytoi pou dhlwsan Proedrikh Froura mono kai mono gia na fygoun apo thn parame8orio synh8ws den antexoun.
Kata th diarkeia ths ekpaideyshs 8ewreisai ypopshfios evzwnas kai den epitrepetai na koitazeis sta matia kanenan apo tous palious evzwnes. San ypopshfios vgaineis eksodouxos ka8e mera gyrw stis 4 me 5 to apogeyma. Otan gineis evzwnas h yphresia se paei synh8ws 1-1. Th mera pou eisai eksodouxos vgaineis arketa nwris (gyrw stis 11:30 - 12:00).
Oti allo 8es rwta.
 
Φίλε άμα αντέχεις το τέντωμα καλά είσαι.
Το θέμα με το ύψος πάει ως εξής 1,80-1,85 περίπου είναι προέδρου και 1,85 και άνω είναι μνημείου.έξω από την φρουρά φυλάνε σπασμένα ζευγάρια δλδ ευζωνες των οποίων το ζευγάρι λείπει για κάποιο λόγο ή δεν μπορεί να κάνει ευζωνική υπηρεσία.
Γιατρέ μην ξεχνάς και τον ΜΛΑΤ=Μεικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών.Όσοι κόβονται ή δεν την παλεύουν καθόλου πάνε εκεί στο Χαϊδάρι και κάνουν λίγο ζωάρα σε σχέση με την φρουρά ούτε φωνές ούτε τεντώματα.Εκπαίδευση σε παρέλαση-οπλοασκήσεις,γυμναστικούλα=μπασκετάκι 2 φορές την εβδομάδα,σκοπιά και εξοδους 3-1 τώρα στην κάργα εμπλοκή 1-2 ή 1-3 στην καλή περίοδο.
 

ygeionomikarios

New member
Opws eipe kai o Dimitris osoi ypopshfioi den thn palepsoun pane eite MLAT, eite loxo dioikhsews eite pisw sto tagma. Dimitri yphreteis twra P.F.??
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="Dimitris_08GESSO"]oxi MLAT alla exw kratisei epafi me arketous stin PF[/quote]

Ara logika me gnwrises ki emena thn prwth mera sou sth Froura otan perases apo to iatreio. Na eisai kala file mou. Kalos politis.
 
ναι γιατρέ!
και μάλιστα ήμουν Σύμη πρώτα και το αναφέραμε,όπως και εσύ.μετά θα ερχόταν ο νέος γιατρός από Σύμη πάλι και λέγαμε αν θα την παλέψει...τελικά δεν την πάλεψε!!!
χεχεχε
ευχαριστώ για τις ευχές σου!
 

buenaventura

New member
Παιδιά, ξέρω ότι θα γίνω βαρετός και ότι έχει ερωτηθεί ξανά. αλλά έχω και εγώ την ίδια αγωνία. Είμαι 1,83 αλλά θέλω για διάφορους λόγους σαν τρελός Προεδρική Φρουρά. Όταν έρθει ο αξιωματικός που σε επιλέγει, πως είναι η διαδικασία;Διαλέγει μόνος του ή ρωτάει ποιοι ενδιαφέρονται; Κοιτάζει τα χαρτιά σου να δει το ύψος ή κόβει με το μάτι; Γενικά θέλει πολύς κόσμος να πάει;Επίσης αν επιλεγώ, τώρα με το 9μηνο πότε παίρνεις απόσπαση για ΠΦ; Ευχαριστώ...
 

giannis_25

New member
Όποιος ενδιαφέρεται να πάει για εύζωνας πρέπει να το σκεφτεί καλά, γιατί εκεί τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα (φωνές, καψώνια, καμπάνες με το παραμικρό). Πριν από ένα μήνα τα πέρασα και ξέρω. Στην αρχή γούσταρα πολύ να γίνω εύζωνας, αλλά με αυτά που είδα και άκουσα ξενέρωσα άγρια και έφυγα 1 εβδομάδα πριν την ορκομωσία. Είναι τιμή και περιφάνεια, αλλά δε ξέρω αν αξίζει τον κόπο τελικά να κάθεσαι να τραβάς όλα αυτά. Η προεδρική φρουρά αποτελείται από 3 λόχους (ευζώνων, διοικήσεως και αποδόσεως τιμών/ΜΛΑΤ). Οι δύο πρώτοι λόχοι βρίσκονται στο στρατόπεδο Γ. Τζαβέλλα στην Ηρώδου Αττικού ενώ ο τρίτος είναι στο Χαιδάρι. Τώρα είμαι ΜΛΑΤ και εγώ , όπως και ο dimitris απ' ότι είδα, και είναι αρκετά καλά. Ο αξιωματικός που είχε έρθει στο κέντρο μας είχε πει ότι πρέπει να είστε από 1.82 και άνω για να γίνετε δεκτοί στη φρουρά. Οι 1.82-1.91 πάνε στον πρόεδρο, ενώ οι 1.91 και άνω πάνε μνημείο.
 

Γαβανάς

New member
παιδια ειμαι 16 χρονων και ειμαι πολυ καμενος για να μπω στους ευζωνες....θελω να Γʹερω την διαδικασια γ να μπω...την δυσκολια με την οποια θα αντιμετωπισω και θελω να ειμαι στην βουλη(το υψος μου ειναι 1 89 ακομα αν παιζει ρολο)αλλα ειμαι πατριωτης και θα κανω τα παντα για να πετυχω....απλα πρεπει να ξερω...ευχαριστω... <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

Κωστας19

New member
καλησπερα παιδια.ειχα κανει και εγω ποστ πριν 1 μηνα περιπου για το ιδιο θεμα.Και εχω και αλλη μια ερωτηση.Σε περιπτωση που κοπω απο την Π.Φ μου δινεται η επιλογη να παω παλι πισω στις ειδικες δυναμεις η πρεπει ΜΛΑΤ απαραιτητα??
 

kd305

New member
ΜΛΑΤ,ξέχνα τα επίλεκτα σώματα(στρατονόμια-ειδικές δυνάμεις).
 
Top