• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Βοήθεια για ειδικότητα με οικονομικά λογιστικά μηχανογράφηση

goukakos

New member
agaphtoi NEOI thn deutera paw tripolh d ESSO.kai menw k tripolh......
thelw na mou peite an yaprxei kapoia idikothta san voithos ston oikonomiko tmhma mias monadas.dhladh sthn mhxanografhsh logistika k.a.

galloi <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: --> <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

panoplos

New member
Xeirisths Mhxanografikwn systhmatwn (XMHS)
Dioikhtikwn Ka8hkontwn (DIOK)...

An kai den exei shmasia...den epilegeis esu eidikothta,ektos kai an 8es na gineis Mpatzhs,purovolhths h na katatageis sthn Proedrikh Froura...tote einai pio eukola ta pragmata...
 

panoplos

New member
epelekse diok tote kai pes tou na koitaksei meta gia epistasies...

meson?meson sthn P.A.?pou akousthke? <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

mall

New member
[quote author="goukakos"]exw meson file gia auto thelw tetoia eidhkothta[/s][/quote]

Πες μου 1 που δεν έχει! Η ειδικότητα δε παίζει κανέναν ρόλο πουθενά..κάτι που θα καταλάβεις αργότερα...βίσμα βάλε για τη μονάδα και την επιστασία! <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->

Η ειδικότητα μου ΧΜΗΣ κ έβαλα κ εγώ μέσο για να την πάρω, αλλά σου λέω ότι δεν παίζει κανέναν ρόλο! <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

b_a_k

New member
Το θέμα είναι ότι και οδηγός να είσαι, μπορεί μέχρι και στο υπασπιστήριο να καταλήξεις, δίπλα στο διοικητή. Απλά είναι καλό να βοηθήσεις κι εσύ και το βύσμα σου παίρνοντας μια καλή ειδικότητα που θα σε βοηθούσε να αξιοποιηθείς καλύτερα σε κάποιο γραφείο. Εκτός από αυτές που είπε ο φίλος (ΧΜΣ-Η πιο ό, τι να 'ναι ειδικότητα <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> και Διοικητικής Μέριμνας) εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και αυτή του τηλεφωνητή (ΤΗΦΝ). Είναι μια ειδικότητα που ένας άοπλος την παίρνει πολύ πιο εύκολα, αλλά με ένα σπρωξιματάκι όλα γίνονται.
 

b_a_k

New member
Α, και μια άλλη άποψη. Πολλές φορές, ειδικότερα σε πιο μικρές μονάδες, και λιγότερο σε πτέρυγες μάχης, το βύσμα δεν είναι το παν. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να γίνουμε το καλύτερο βύσμα του εαυτού μας, αν το χειριστούμε καλά το θέμα και κινηθούμε έξυπνα. Αυτό πρέπει να το ζήσετε από μέσα για να το καταλάβετε. Το να σε εκτιμησουν, π.χ., δυο υψηλόβαθμοι άνθρωποι στη μονάδα σου ίσως είναι και καλύτερο από ένα τηλέφωνο που θα βάλεις να κάνουν για σένα. Σας το λεω επειδή το έχω δει με τα μάτια μου, και όχι μία ή δύο φορές.
 

covrock

New member
[quote author="mall"][quote author="goukakos"]αργότερα...βίσμα βάλε για τη μονάδα και την επιστασία! <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->

[/quote][/quote]
μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο λιανό το θέμα της επιστασίας;;;;
 

assistant

New member
Διαφορά ειδικότητας και επιστασίας.
Η ειδικότητα δίνεται στον Σμτη μετά την ορκωμοσία του.
Είναι μόνιμη μέχρι το τέλος της θητείας του.

Όταν μετατίθεσαι σε κάποια μονάδα, θα τοποθετηθείς σε κάποια Υπηρεσία, Μοίρα κτλ. ανεξάρτητα της ειδικότητας σου. Αυτό παίζει πολύ για ειδικότητες μπαλαντέρ όπως Πυροβολητές, Τηλεφωνητές, Διοικ. Μέριμνας κ.ά.
Εκεί σου ανατίθεται κάποιο συγκεκριμένο έργο, πχ μπορεί να σαι στο ΚΨΜ, να είσαι σε γραφείο, να σαι υπεύθυνος μαγειρίων, δεν ξέρω και γω τι.
Αυτή είναι η επιστασία σου. Αυτή μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, στην ίδια μονάδα και φυσικά αν μετατεθείς.

Οι μόνες ειδικότητες που η επιστασία ταυτίζεται με αυτές, είναι συνήθως
Γιατροί-Νοσοκόμοι-Οδηγοί-Αερονόμοι-Μετεωρολόγοι και γενικά στις περισσότερες εκπαιδεύσιμες ειδικότητες με σαφές έργο.
Για τις υπόλοιπες όταν η ειδικότητα είναι φλου, φλου είναι και η επιστασία.
Δες και εδώ.
 
Top